Ponta: Posibila mare investiţie germană în România va fi greenfield. Se ocupă Dan Şova

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că posibila mare investiţie pe care o firma din Germania ar urma să o facă în România este una de la zero, respectiv greenfield, el arătând că de această investiţie se ocupă ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură, Dan Şova.

688 afișări
Imaginea articolului Ponta: Posibila mare investiţie germană în România va fi greenfield. Se ocupă Dan Şova

Victor Ponta (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Solicitat să detalieze anunţul său că o mare firmă germană va face investiţii foarte mari în România, Ponta a menţionat: "Nu, am anunţat că e posibil, dar nu vreau să mai comentez acest subeict pentru că atunci când se ia decizia v-o anunţăm".

Întrebat dacă va fi o investiţie de la zero, Ponta a precizat: "Da, este o investiţie Greenfield".

El a mai spus, răspunzând unei alte întrebări, că de această investiţie se ocupă ministrul Dan Şova.

"În aceste trei luni şi eu personal, şi ministrul Şova, şi alţi miniştri de resort au avut discuţii cu investitori importanţi şi că aceste decizii nu se iau de pe o zi pe alta, dar în acest an vom avea investiţii străine importante", a spus Ponta.

Întrebat de ce România este eligibilă pentru această investiţie, Ponta a precizat că este vorba de singura ţară stabilă politic din regiune, care este şi atractivă fiscal şi are o forţă de muncă ieftină şi calificată.

"În acest moment România este singura ţară stabilă din regiune, din punct de vedere politic în primul rând, pentru că avem un Guvern stabil, am terminat cu alegerile. Din pucnt de vedere al regimului fiscal, cota unică de 16% nu s-a schimbat, CAS nu vor creşte ci eventual vor scădea, pe măsură ce ne permitem acest lucru, cu o forţă de muncă calificată încă ieftină, cu un sistem bancar care a suferit mai puţin decât alte ţări din zonă", a spus Ponta.

El a arătat că atunci când se va putea face anunţul oficial, după ce se iau toate deciziile în boardul acelei companii, Guvernul va face cunoscut acest lucru în România.

Una dintre marile companii germane din industria auto va deschide o fabrică în România, board-ul companiei urmând să adopte o decizie finală în acest sens, potrivit premierului Victor Ponta.

"Zilele trecute, în şedinţa de guvern, pe lista confidenţială pentru că aşa a fost înţelegerea, am aprobat un memorandum de înţelegere cu una din cele mai mari şi mai prestigioase companii din Germania, care va deschide o fabrică în România. Nu ştiu dacă e cea mai mare, dar poate că e una din cele mai faimoase. Înţelegerea dintre noi este să anunţăm împreună acest lucru", a spus, recent, Ponta la Antena 3.

Întrebat în ce domeniu va investi această companie, premierul a arătat că este vorba de un domeniu "foarte drag" României, în care lucrează deja doi mari producători importanţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici