Taxa la podul Cernavodă va fi SUSPENDATĂ permanent de vineri până luni: Ponta: CNADNR e incompetent în a stabili un sistem

Plata taxei de trecere a podului peste Dunăre de la Feteşti - Cernavodă va fi suspendată permanent la sfârşit de săptămână, o rezolvare românească generată de faptul că CNADNR este incompetent în a identifica un sistem în care şoferii să achite taxa fără a sta la coadă, a anunţat premierul Ponta.

2872 afișări
Imaginea articolului Taxa la podul Cernavodă va fi SUSPENDATĂ permanent de vineri până luni: Ponta: CNADNR e incompetent în a stabili un sistem

Ponta: Taxa la podul Cernavodă, suspendată în week-end. CNADNR e incompetent în a stabili un sistem (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Am reuşit ca întotodeauna, când o instituţie sau o companie nu e în stare să rezolve o problemă simplă, CNADNR a reuşit să facă tot o catastrofă la bariera de la Feteşti. Oamenii cred că nu se mai duc în vacanţă de groaza că...nu ştiu cum s-au gândit orele alea, poate gândesc eu mai bine şi îi anunţaţi că de vineri până luni nu se plăteşte acolo, la Feteşti. Ţinem oamenii pentru 13 lei, ne batem joc de ei şi faptul că CNADNR e atât de incompetent încât nu e în stare să facă un sistem să poată oamenii să treacă mai repede, să plătească, nu e vina oamenilor", a spus Ponta în şedinţa de guvern.

El i-a spus ministrului Transporturilor, Ioan Rus, că ştie că mai mult merge spre Transilvania decât spre litoral, dar poate arată că există o soluţie de rezolvare la "ce nu au fost în stare ăştia să facă atâţia ani", deoarece nu a fost găsit încă un om suficient de inteligent să prezinte un sistem în care şoferul să poată achita taxa fără a aştepta la rând 2-3 ore.

"Deocamdată, rezolvăm româneşte, adică ridicăm bariera trei zile, dar eu am speranţa că dumneavoastră, cu spiritul antreprenorial, reuşiţi să găsiţi o soluţie ca să nu ne mai batem joc de oameni", i-a spus Ponta ministrului.

Sistarea plăţii taxei de pod la sfârşit de săptămână a intrat în vigoare la 4 iulie şi este valabilă până la 31 august.

Iniţial, măsura a fost aplicată de CNADNR pe sensul Bucureşti - Constanţa în intervalul 18:00 - 24:00, în zilele de vineri, şi sâmbăta între orele 06:00 şi 12:00, iar pe relaţia Constanţa - Bucureşti şoferii au fost scutiţi de plata taxei duminica, între 16:00 şi 24:00.

Ulterior, din 25 iulie, intervalul orar din zilele de week-end în care şoferii nu plătesc tarifele de trecere pentru utilizarea podului peste Dunăre de la Feteşti - Cernavodă a fost extins.

Astfel, şoferii care merg spre litoral nu vor plăti taxa în intervalul orar 14:00 - 24:00 (vineri) şi 06:00 - 14:00 (sâmbăta). La întoarcerea spre Bucureşti, încasarea tarifului este sistată duminica în intervalul orar 10:00 – 24:00.

Obligativitatea plăţii taxei pe Autostrada Soarelui a fost eliminată temporar în vara anului trecut, pentru sfârşitul de săptămână, după ce presa a relatat că în minivacanţa de Rusalii şoferii au fost obligaţi să aştepte şi două ore pentru a putea plăti taxa de autostradă la staţia Feteşti, rândul de maşini întânzindu-se pe 20 de kilometri.

O măsură similară a fost aplicată şi în vara lui 2012, doar pentru luna august, când Ministerul Transporturilor a decis că şoferii care merg vinerea spre mare şi cei care se întorc duminica nu vor mai plăti taxa pentru trecerea podului peste Dunăre de la Feteşti.

În acest an, taxa a mai fost suspendată în zilele de 30 aprilie, 1 şi 4 mai, pentru minivacanţa de 1 Mai.

CNADNR a comunicat la finele lunii iunie pentru MEDIAFAX că sistarea încasării tarifului de trecere pentru utilizarea podului de la Feteşti - Cernavodă se va realiza doar în mod excepţional, în cazul depăşirii "timpilor rezonabili" de staţionare.

În plus, Compania de Drumuri a precizat că are în faza de elaborare a documentaţiei tehnice un proiect de modernizare a sistemului de încasare a tarifului de trecere a podului peste Dunăre la Feteşti - Cernavodă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici