Premierul Ciucă anunţă completarea OUG privind reglementarea şi compensarea preţurilor la energie

Premierul Nicolae Ciucă anunţă completarea OUG privind reglementarea şi compensarea preţurilor la energie, în funcţie de eventualele probleme care vor apărea după intrarea în vigoare şi de deciziile pe care le va lua Comisia Europeană.

2083 afișări
Imaginea articolului Premierul Ciucă anunţă completarea OUG privind reglementarea şi compensarea preţurilor la energie

Premierul Ciucă anunţă completarea OUG privind reglementarea şi compensarea preţurilor la energie

„Orice problemă va apărea după intrarea în vigoare a Ordonanţei şi după ce, pe data de 9, vom avea decizia de la nivelul Comisiei Europene, urmează ca în funcţie de aceste elemente noi de decizie să procedăm la completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului”, a spus la începutul şedinţei de guvern Nicolae Ciucă.

Şi preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat Ordonaţa de Urgenţă aprobată de Guvern săptămâna trecută trebuie modificată în Parlament. Social-democratul a susţinut că actul normativ conţine „scăpări”, iar multe instituţii care asigură servicii publice nu vor mai beneficia de preţuri plafonate la energie.

„O să facem anumite amendamente şi discuţii în coaliţie, instituţiile de cult nu au fost prinse ceea ce este eroare, serviciile publice iarăşi a fost o scăpare majoră şi aici am avut până în această conferinţă de presă şi cu doamna directoare de la compania de apă dar şi aseară împreună cu directorul companiei de la Timişoara, unde ar duce la o creştere a preţurilor maioritatea apei vine prin pompare, cred că cel mai afectat municipiu e Suceava. Indiferent cât de mult ar trebui să suporte bugetul nu putem să lăsăm o escaladare a preţului la serviciile publice”, a spus liderul PSD.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici