Preţul aurului se îndreaptă spre cea mai mare scădere din ultimele 18 luni

Preţul aurului a scăzut cu 4% la New York şi se îndreaptă miercuri spre cea mai mare scădere din ultimile 18 luni, în urma speculaţiilor că pieţele financiare se stabilizează, care au erodat interesul pentru plasamentele în metalul preţios, considerat un refugiu în perioadele incerte.

416 afișări
Imaginea articolului Preţul aurului se îndreaptă spre cea mai mare scădere din ultimele 18 luni

Preţul aurului se îndreaptă spre cea mai mare scădere din ultimele 18 luni (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Contractele futures pentru aurul cu livrare în decembrie erau tranzacţionate la ora 12:11 p.m., la bursa Comex din New York, în scădere cu 72,3 dolari, respectiv 3,9%, la 1.789 dolari uncia, transmite Bloomberg.

Dacă va închide la acest nivel, preţul aurului vaconsemna cea mai mare scădere după 4 februarie 2010.

Cotaţia aurului a scăzut cu peste 5% în două zile, anulând avansul din ultimele două săptămâni, care a urcat marţi preţul la nivelul record de 1.917,9 dolari uncia.

Pe 16 august, banca Wells Fargo a avertizat că cererea speculativă din partea investitorilor a împins piaţa "într-o bulă care se va sparge".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici