Preţul petrolului este în scădere. Vezi de ce

Preţul petrolului Brent a scăzut luni cu peste un dolar, la sub 117 dolari pe baril, din cauza temerilor privind criza datoriilor de stat din zona euro şi scăderea importurilor de ţiţei ale Chinei.

551 afișări
Imaginea articolului Preţul petrolului este în scădere. Vezi de ce

Preţul petrolului este în scădere. Vezi de ce (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

După datele dezamăgitoare de vineri privind numărul angajaţilor din SUA, investitorii sunt în alertă privind întâlnirea de urgenţă a liderilor europeni convocată luni pe fondul semnalelor că criza s-ar putea extinde către Italia.

Preţul petrolului Brent a coborât luni cu 1,42 dolari, la 116,91 dolari pe baril, în timp ce referinţa de pe piaţa mericană a scăzut cu 1,31 dolari, la 94,89 dolari pe baril.

Şi aprecierea dolarului în raport cu euro afectează preţul petrolului. Moneda europeană a coborât luni cu 1% faţă de dolar, din cauza temerilor legate de criza datoriilor de stat.

Apetitul investitorilor pentru petrol a fost afectat şi de scăderea cu 11,5% a importurilor de ţiţei ale Chinei în luna iunie, la minmul ultimelor opt luni, evoluţie care a generat temeri legate de scăderea cererii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici