Preţul petrolului, pe cale să încheie săptămâna în creştere, pe fondul îngrijorărilor legate de ofertă

Preţul petrolului a crescut vineri şi era pe cale să înregistreze o creştere săptămânală, susţinut de perspectiva unei pieţe restrânse din cauza creşterii consumului de benzină în Statele Unite în timpul verii, dar şi de posibilitatea unei interdicţii a UE asupra petrolului rusesc, scrie Reuters.

206 afișări
Imaginea articolului Preţul petrolului, pe cale să încheie săptămâna în creştere, pe fondul îngrijorărilor legate de ofertă

Petrolul Brent a crescut cu 58 de cenţi, sau 0,5%, la 117,98 dolari, şi era pe cale să înregistreze un câştig de aproximativ 5% în această săptămână.

Petrolul american West Texas Intermediate (WTI) a crescut cu 27 de cenţi, sau 0,2%, la 114,36 dolari pe baril. WTI este pregătit pentru un câştig săptămânal de aproximativ 1%.

"Preţul petrolului a urcat la cel mai ridicat nivel de la sfârşitul lunii martie, beneficiind de o nouă scădere a stocurilor de petrol din SUA", a declarat analistul UBS Giovanni Staunovo.

Stocurile de benzină din SUA au scăzut cu 482.000 de barili săptămâna trecută, ajungând la 219,7 milioane de barili, a anunţat miercuri Administraţia americană pentru Informaţii în domeniul Energiei. Începerea sezonului de vară în Statele Unite presupune, în mod normal, o creştere a consumului.

Ambele contracte de referinţă pentru ţiţei au fost susţinute şi de faptul că Comisia Europeană a continuat să caute sprijinul unanim al tuturor celor 27 de state membre ale UE pentru noile sancţiuni propuse împotriva Rusiei, Ungaria reprezentând un obstacol.

Un consilier de rang înalt al Ungariei a declarat că ţara are nevoie de 3-1/2 până la 4 ani pentru a renunţa la ţiţeiul rus şi a face investiţii uriaşe pentru a-şi ajusta economia.

Ungaria nu ar putea susţine embargoul petrolier propus de UE până când nu se va ajunge la un acord asupra tuturor aspectelor, a declarat consilierul.

Preţurile au câştigat aproximativ 50% până acum în acest an.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici