Preţul petrolului urcă la maximul din ultimele 11 luni, după ce stocurile din SUA au scăzut

  • Petrolul a atins miercuri un maxim pentru ultimele 11 luni, stimulat de anunţul privind stocurile de ţiţei şi benzină din SUA.
  • Anunţurile au alimentat speranţele de recuperare a cererii, în condiţiile în care OPEC + a prognozat că piaţa va fi deficitară în 2021, relatează Reuters.
661 afișări
Imaginea articolului Preţul petrolului urcă la maximul din ultimele 11 luni, după ce stocurile din SUA au scăzut

Petrolul Brent a crescut cu 48 de cenţi, sau 0,8%, până la 57,94 dolari pe baril, cel mai mare de la sfârşitul lunii februarie 2020.

Referinţa americană West Texas Intermediate (WTI) a urcat 34 de cenţi, sau 0,6%, până la 55,10 dolari pe baril.

Piaţa a fost susţinută şi de ştirile că democraţii din Congresul SUA au făcut primii paşi pentru finalizarea planului de ajutor pentru coronavirus propus de preşedintele Joe Biden, de 1,9 trilioane de dolari, fără sprijinul republicanilor.

Asociaţia industriei petroliere API a raportat că stocurile de ţiţei din SUA au scăzut cu 4,3 milioane de barili în săptămână care s-a încheiat pe 29 ianuarie.

Stocurile de benzină au scăzut cu 240.000 de barili, sfidând aşteptările analiştilor.

Preţurile au fost, de asemenea, susţinute de cea mai recentă evaluare a Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol, care avansează ipoteza unui deficit permanent de petrol pe tot parcursul acestui an.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici