Principalul obiectiv strategic al BNR va fi adoptarea euro în 2014-2015

Principalul obiectiv strategic al noului Consiliu de Administraţie al BNR va fi adoptarea euro la orizontul anilor 2014 - 2015, a declarat, joi, guvernatorul băncii centrale, Mugur Isărescu, care consideră că aceasta este un scop ambiţios, dar realizabil.

40 afișări
Imaginea articolului Principalul obiectiv strategic al BNR va fi adoptarea euro în 2014-2015

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Cred că principalul obiectiv strategic al noului CA va fi adoptarea euro la orizontul anilor 2014-1015. Este ca un făcut ca acest obiectiv, stabilit în 2007, să se suprapună peste un nou mandat. Consider că, în ciuda dificultăţilor prezentului, acest obiectiv este ambiţios, dar realizabil", a afirmat Isărescu, într-un discurs în faţa Parlamentului.

El a mai arătat că obiectivul de adoptare a euro poate să fi "catalizatoul care să dea acea coerenţă politicilor macroeconomice".

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu, împreună cu candidaţii pentru Consiliul de Adminsitraţie al BNR, s-au prezentat joi în faţa Parlamentului pentru dezbaterea privind numirea noului Consiliu de Administraţie.

Mugur Isărescu a fost votat în unanimitate, marţi, de către Comisiile parlamentare de buget-finanţe, pentru un nou mandat de guvernator al BNR, iar Florin Georgescu a primit aviz ca prim-viceguvernator, din partea tuturor membrilor comisiilor, cu o singură excepţie, o abţinere. Noul CA al BNR ar urma să-i aibă ca viceguvernatori pe Cristian Popa şi Bogdan Olteanu şi ca membri pe Nicolae Dănilă, Napoleon Pop, Agnes Nagy, Dinu Marin şi Virgil Stoenescu, au decis comisiile parlamentare de buget-finanţe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici