Proiect de aproape 10 milioane euro pentru reabilitarea unui pod feroviar din Olt

Ministerul Transporturilor vrea să reabiliteze un pod feroviar din judeţul Olt, amplasat între Slatina şi Piatra Olt, proiectul fiind evaluat la 43 milioane lei (9,7 milioane euro), cu TVA.

157 afișări
Imaginea articolului Proiect de aproape 10 milioane euro pentru reabilitarea unui pod feroviar din Olt

Proiect de aproape 10 milioane euro pentru reabilitarea unui pod feroviar din Olt (Imagine: Shutterstock)

Indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiţii "Pod Km 197 + 557, Linia c.f. 101 Chitila - Craiova, între staţiile Slatina şi Piatra Olt" sunt cuprinşi într-un proiect de hotărâre de Guvern elaborat de Ministerul Transporturilor.

"La podul de la km 197+557 s-au constatat următoarele deficienţe: degradări ale betonului din infrastructură: ciobituri ale muchiilor banchetei cuzineţilor, zidurilor de gardă şi zidurilor întoarse; pete datorate sărurilor depuse de apele din infiltraţii, zone plane de pe care s-a desprins tencuiala; degradări ale sferturilor de con (taluze burduşite, tasate, pietre dislocate, rosturi degradate); degradări ale protecţiei anticorozive şi coroziuni locale la tablierele metalice; nu este asigurată stabilitatea prismei căii la capetele podului", se arată în nota de fundamentare a proiectului.

Proiectul, al cărui beneficiar este CFR SA, include lucrări la infrastructura şi suprastructura podului şi în albie.

Investiţia este cu fonduri nerambursabile alocate de Comisia Europeană, prin Fondul European de Dezvoltare Regională, şi de la bugetul de stat, prin cel al Ministerului Transporturilor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici