Propunere ca facturile la energie să fie compensate direct în conturile furnizorilor

USR a propus, marţi, o modificare legislativă care prevede ca facturile la energie să fie compensate de guvern direct în contul furnizorilor, fără plata intermediară prin intermediul Poştei Române.

428 afișări
Imaginea articolului Propunere ca facturile la energie să fie compensate direct în conturile furnizorilor

Propunere ca facturile la energie să fie compensate direct în conturile furnizorilor

„USR a propus, astăzi (marţi - n.r.), o modificare legislativă care scuteşte 3,5 milioane de oameni de drumurile şi cozile la Poşta Română pentru cardurile de energie. Amendamentul USR a fost votat în Comisia pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor a Camerei Deputaţilor”, potrivit unui comunicat de presă.

Amendamentul modifică ordonanţa 166/2022 astfel încât facturile la energie să fie compensate de guvern direct în contul furnizorilor, fără plata intermediară prin intermediul Poştei Române.

„În loc să plimbe câte 3,5 milioane de români de două ori pe an pe la cozile de la oficiile poştale, Guvernul poate să transfere banii asociaţi cardului de energie direct în contul furnizorului, fără niciun drum fizic şi fără un hop intermediar prin Poşta Română. Oamenii ar urma să vadă sumele de bani asociate ca discount în factura următoare”, spune deputatul USR Radu Miruţă, iniţiatorul amendamentului.

USR arată că din 4 milioane de beneficiari, „după ce au stat la cozi interminabile, doar 13.000 au reuşit să plătească”.

„n acelaşi ritm aglomerat, ar însemna 300 de zile pentru tranşa de acum, alte 300 de zile pentru tranşa din toamnă. Asta, în condiţiile în care jumătate dintre beneficiarii ajutorului la plata pentru energie nu au intrat încă în posesia voucherelor, mulţi oameni se plâng de faptul că sunt puşi pe drumuri şi nu ştiu exact cum trebuie să procedeze pentru a le folosi, iar la ghişeele Poştei Române s-au format, de ieri, cozi care ar putea fi evitate prin adoptarea amendamentului USR”, se menţionează în finalul comunicatului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
usr,
miruţă,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici