STRATEGIA NAVALĂ A RUSIEI  Putin inaugurează două noi submarine nucleare: unde vor fi dislocate şi ce putere de foc deţin

Preşedintele Vladimir Putin a participat la ceremonia televizată de ridicare a drapelului a două submarine nucleare, despre care a spus că fac parte dintr-o strategie de consolidare a puterii navale a Rusiei.

776 afișări
Imaginea articolului Putin inaugurează două noi submarine nucleare: unde vor fi dislocate şi ce putere de foc deţin

Putin inaugurează două noi submarine nucleare: unde vor fi dislocate şi ce putere de foc deţin

Putin a călătorit în oraşul nordic Severodvinsk pentru a vedea submarinele Krasnoiarsk şi Împăratul Alexandru al III-lea, la şantierul naval Sevmash. Ambele nave cu propulsie nucleară vor intra în curând în serviciu în Pacific.

Putin a subliniat că „va întări cantitativ pregătirea de luptă a Marinei Ruse, puterea navală din Arctica, Orientul Îndepărtat, Marea Neagră, Marea Baltică şi Marea Caspică – cele mai importante zone strategice ale oceanelor lumii”.

Împăratul Alexandru al III-lea face parte din noua clasă de submarine nucleare Borei (Vântul Arctic) din Rusia, prima nouă generaţie lansată după Războiul Rece.

Ministerul Apărării a declarat luna trecută că nava a testat cu succes o rachetă balistică intercontinentală Bulava cu capacitate nucleară.

Krasnoiarsk aparţine clasei Yasen (Ash) de submarine multifuncţionale echipate cu rachete cu rază lungă de acţiune şi de înaltă precizie despre care Putin a spus că ar putea lovi atât ţinte maritime, cât şi terestre.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici