Qualcomm va prelua compania britanică CSR, pentru 2,5 miliarde de dolari

Gigantul american Qualcomm, cel mai mare producător de cipuri pentru telefoane mobile la nivel mondial, va cumpăra compania britanică CSR în schimbul a 2,5 miliarde de dolari, achiziţie care îi va permite expansiunea pe segmentul dizpozitivelor cu conexiune la internet.

80 afișări
Imaginea articolului Qualcomm va prelua compania britanică CSR, pentru 2,5 miliarde de dolari

Qualcomm va prelua compania britanică CSR, pentru 2,5 miliarde de dolari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acţionarii CSR vor primi 900 de pence pe unitate, cu aproximativ 57% peste preţul de închidere din 27 august, transmite The Wall Street Journal. CSR a respins în august o ofertă de preluare înaintată de Microsoft.

Tranzacţia va fi finalizată până la finele anului viitor.

"Tehnologiile Bluetooth, Bluetooth Smart şi cele din domeniul procesării audio de la CSR vor consolida poziţia Qualcomm, permiţând oferirea de soluţii esenţiale, care propulsează creşterea rapidă a Internetului Lucrurilor, inclusiv pe segmentele de business", a afirmat directorul general al Qualcomm, Steven M. Mollenkopf.

Veniturile CSR, fosta Cambridge Silicon Radio, au fost afectate în ultimii ani de scăderea pieţei pentru aparatele foto digitale. Compania a sperat că specializarea în domeniul tehnologiei Bluetooth îi va aduce venituri suplimentare, mai ales în domeniul "Internetului Lucrurilor", o sintagmă care descrie totalitatea lucrurilor înconjurătoare care pot fi conectate la internet.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici