Rachiul, băutură naţională a Bulgariei?

Bulgaria va încerca să patenteze în Uniunea Europeană (UE) rachiul ca băutură naţională, în încercarea de a diminua taxele şi limita producţia ilegală, transmite Novinite.

200 afișări
Imaginea articolului Rachiul, băutură naţională a Bulgariei?

Rachiul, băutură naţională a Bulgariei? (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Patentarea băuturii alcoolice ar putea fi benefică producătorilor locali, dar şi bugetului de stat. Reprezentanţii asociaţiei bulgare a cultivatorilor de viţă de vie şi producătorilor de vin, National Vine and Wine Chamber, apreciază că obţinerea statutului de produs naţional pentru rachiu va duce la limitarea producerii ilegale şi, prin urmare, la creşterea veniturilor bugetare.

Preşedintele camerei estimează că piaţa neagră a alcoolului ar putea fi mai mare de 50%.

Procedura patentării este în prezent sub analiza Ministerului Economiei, după ce a fost discutată cu ministrul Finanţelor, Simeon Djankov.

O reducere a pieţei ilegale a alcoolului ar putea îmbunătăţi calitatea băuturilor consumate în Bulgaria, însă ar putea afecta o parte din producătorii independenţi, care fac unele dintre cele mai bune rachiuri din ţară, notează Novinite.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici