Rafinăria Astra Română Ploieşti a intrat în insolvenţă

Rafinăria Astra Română Ploieşti (ASP) a intrat în insolvenţă, la cererea acţionarilor, primul termen de judecată în cadrul procedurii fiind stabilit de Tribunalul Prahova pentru luna octombrie.

855 afișări
Imaginea articolului Rafinăria Astra Română Ploieşti a intrat în insolvenţă

Rafinăria Astra Română Ploieşti a intrat în insolvenţă (Imagine: Laszlo Raduly/Arhiva Mediafax Foto)

Acţionarii Astra Română Ploieşti au aprobat, în adunarea generală extraordinară din 2 iunie, cererea de intrare în procedură de insolvenţă.

Măsura a fost introdusă pe ordinea de zi la cererea firmei Kreyton Limited, înregistrată în Insulele Virgine Britanice, care deţine 48% din acţiunile companiei. Un pachet de 41,66% din titluri este deţinut de firma Kalatse Investments Limited, înregistrată în Cipru. Restul de 10,33% din acţiuni sunt deţinute de alţi acţionari.

Tribunalul Prahova a desemnat ca administrator judiciar firma Via Insolv SPRL din Ploieşti. Primul termen de judecată a fost stabilit la 10 octombrie 2014.

Astra Română a încheiat anul 2013 cu pierderi de 3,55 milioane lei, faţă de un rezultat negativ de 4,85 milioane lei în 2012, şi datorii de 19,3 milioane lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici