Rămas în pană de specialişti, Putin şi-a pus fiica să salveze economia Rusiei. Katerina a primit misiunea de a face rost de materii prime

Născută la Dresda, cu o diplomă în Fizică, este a doua fiică din prima căsătorie a lui Putin, iar începând de acum va coordona achiziţia de materii prime.

5107 afișări
Imaginea articolului Rămas în pană de specialişti, Putin şi-a pus fiica să salveze economia Rusiei. Katerina a primit misiunea de a face rost de materii prime

Katerina, fiica lui Putin, a primit misiune importantă pentru salvarea economiei

Putin a vorbit în 2015, în cadrul marii conferinţe de presă de la sfârşitul anului, despre Katerina Tikhonova: „Pot să spun doar că fiicele mele nu se vor ocupa niciodată de afaceri şi nu vor face niciodată politică. Din fericire, nu au nicio ambiţie”.

Vremurile se schimbă. De vinerea trecută, Katerina, fiica cea mică a lui Vladimir Putin, în vârstă de 35 de ani, este implicată atât în ​​afaceri, cât şi în politică. La un nivel mai înalt şi mai delicat.

Potrivit ziarului rus de afaceri Rbc, a devenit co-preşedinte al Consiliului de Coordonare pentru înlocuirea importurilor şi independenţa tehnologică în Uniunea Rusă a industriaşilor şi antreprenorilor şi va împărţi biroul cu Aleksandr Shokhin, fost viceprim-ministru al guvernului.

Organismul este proaspăt născut, creat cu scopul de a studia o modalitate de înlocuire cu producţia naţională a materiilor prime lipsă din cauza sancţiunilor, începând cu sectorul tehnologiei, cel mai afectat de măsurile luate de Uniunea Europeană şi SUA după 24 februarie. 

A luat numele de familie din partea bunicii

Katerina a fost mereu cea mai ambiţioasă a familiei, acumulând posturi după posturi, fiind şi director adjunct al Institutului de cercetare matematică a sistemelor complexe al Universităţii Lomonosov din Moscova.

Ea provine din căsătoria lui Vladimir cu prima soţie, Liudmila. Katerina aparţine vechii vieţi a lui Putin. S-a născut pe 31 august 1986 la Dresda, unde viitorul şef al Kremlinului se afla într-o misiune pentru KGB. Din motive de securitate, a luat numele de familie Tikhonova, din patronimul bunicii ei materne.

După întoarcerea lui Putin la Leningrad din RDG, ea a studiat la o şcoală germană, iar odată cu transferul tatălui ei în capitală, Katya - acesta este diminutivul „occidental” - a absolvit facultatea de Matematică şi Fizică a Universităţii Lomonosov.

De asemenea, a fost membră a echipei naţionale de acrobaţie rock-and-roll a Rusiei, alături de care a participat la Campionate Mondiale şi Europene. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici