Războiul cibernetic. Sistemele de plată utilizate de statul ucrainean, atacate de hackeri

Specialiştii ucraineni au reuşit să respingă atacul, acesta fiind al doilea atac din 2024, potrivit Sky News.

167 afișări
Imaginea articolului Războiul cibernetic. Sistemele de plată utilizate de statul ucrainean, atacate de hackeri

Războiul cibernetic. Sistemele de plată utilizate de statul ucrainean, atacate de hackeri

Atacurile cibernetice masive din Rusia asupra sistemelor de plăţi ale statului din Ucraina au fost respinse pentru a doua săptămână consecutiv, a declarat marţi parlamentarul Danylo Hetmantsev.

Hetmantsev, care conduce comisia parlamentară pentru finanţe, taxe şi vamă, a anunţat pe Telegram că hackerii ruşi au încercat să distrugă sisteme vitale pentru plăţile la bugetul ucrainean.

Atacurile au fost respinse, a mai spus el.

„Pentru a doua săptămână consecutiv, inamicul încearcă să distrugă sistemul bugetar ucrainean, dar este întâmpinat cu acţiuni coordonate şi profesioniste ale specialiştilor. Sunt sigur că aşa va fi în continuare”, a transmis Hetmantsev.

El a mai spus că este posibil să apară unele probleme minore de acces în cazul utilizatorilor din străinătate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
hackeri,
sistem,
atac

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici