Reprezentanţii Takata din Arad susţin că românii nu trebuie să îşi facă probleme cu privire la locul de muncă: Takata Europa nu este afectată de falimentul declarat în SUA şi Japonia

Cei 4.500 de angajaţi ai Fabricii Takata din Arad nu au de ce să îşi facă probleme în ceea ce priveşte locul de muncă, după ce s-au depus actele de faliment în Japonia şi SUA. Divizia din Europa nu este afectată de probleme, iar în Arad, reprezentanţii companiei spun că sunt în continuă expansiune.

1536 afișări
Imaginea articolului Reprezentanţii Takata din Arad susţin că românii nu trebuie să îşi facă probleme cu privire la locul de muncă: Takata Europa nu este afectată de falimentul declarat în SUA şi Japonia

Sindicalist din Arad: Takata Europa nu este afectată de falimentul declarat în SUA şi Japonia

Reprezentanţii Takata Arad spun că fabrica este în plină expansiune şi urmează să creeze 500 de noi locuri de muncă.

Preşedintele Sindicatului Europa din cadrul Takata România, Lucian Lengyel, a declarat luni corespondentului MEDIAFAX că a avut, luni, o întâlnire cu angajaţii, cărora li s-au dat asigurări că „în acest moment la noi treburile merg bine”.

„Divizia pe Europa are independenţă juridică şi economică. (...) De procedura de insolvenţă specifică este afectată doar Divizia pe Japonia şi Divizia Corporatistă din Statele Unite pentru că Divizia pe Europa este consolidată ca centru de cost. (...) Nu se pune problema de o trecere în faliment, ci a fost iniţiată procedura de reorganizare judiciară adică un plan riguros operativ de reorganizare operativă şi financiară, care bine pus la punct, atât din punct de vedere al costului acestuia, cât şi punerii în execuţie, ar trebui să aducă doar rezultate favoarabile”, a declarat Lucian Lengyel.

Întrebat dacă activităţile din România vor fi afectate în vreun fel de problemele din Japonia şi SUA, liderul sindicatului Europa din cadrul Takata a răspuns negativ, explicând că fabrica de la Arad este în „permanentă expansiune”.

„Noi suntem în permanentă expansiune, dezvoltare, chiar am creat spaţii de producţie efectivă care vizează 500 de locuri noi de muncă pentru secţia centuri de siguranţă. Recrutăm personal, chiar suntem îngrijoraţi de carenţele pe această zonă de interes privind forţa de muncă, lipsa forţei de muncă. Trebuie neaparat ca în următoarea perioadă să angajăm cel puţin 200 de salariaţi pentru secţia centuri, respectiv minim 200 de salariaţi pe secţia volane. (...) Producţia previzionată, cel puţin pentru următorul an, este destul de consistentă (...). Deci, din punctul acesta de vedere, noi, unităţile Takata din Europa nu sunt afectate”, a mai declarat preşedintele Sindicatului Europa, Lucian Lengyel.

Lengyel a explicat că angajaţilor li s-a explicat situaţia, iar „oamenii şi-au revizuit atitutuindea şi modul de gândire”.

„Ca urmare a comunicatelor date de sindicate, de către angajator, cu transparenţă, obiectivism, mai ales că pe fondul celor ce întâmplă, noi nu avem nicio vină, oamenii şi-au revizuit atitutuindea şi modul de gândire şi au primit asigurări că nu are cum să ne afecteze nici pe termen mediu şi să sperăm că nici pe termen lung, evenimentele produse şi neajunsurile cu care se confruntă din punct de vedere financiar la ora asta unele subdivizii ale acestei corporaţii numită Takata”, a arătat liderul de sindicat de la Takata Arad.

Mai mult, în cadrul întâlnirii cu angajaţii, s-au dat asigurări ferme că Takata stă bine din punct de vedere financiar şi nu sunt probleme cu plata salariaţilor.

„Divizia Europa a acestui concern Takata este consolidată din punct de vedere financiar, avem plăţile la zi, nu avem probleme cu plata salariilor, cu eventuale plăţi către furnizori sau terţi cu care colaborăm. În acest moment la noi treburile merg bine, suntem în plină expansiune, în plină dezvoltare a întreprinderii, a locurilor de muncă sau a creării de locuri de muncă noi, tot ce înseamnă evoluţie economică a societăţii noastre din Arad”, a explicat Lengyel.

În urmă cu o săptămână, la Takata Arad s-a încheiat noul contract colectiv de muncă pentru perioada 2017-2019 care prevede creşterea salariilor începând cu data de 1 iulie şi alte reglementări care privesc relaţiile de muncă.

Takata România are, în Arad, circa 4.500 angajaţi.

Takata Corp, compania care a rechemat în service cele mai multe produse din industria auto, a depus documentele pentru faliment în Statele Unite şi Japonia şi a anunţat că va fi cumpărată pentru 1,6 miliarde de dolari de compania americană Key Safety Systems, potrivit Reuters.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici