Restructurări în Poşta Română, din 2013

Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale Poştei Române va discuta, joi, un plan de restructurare care vizează pregătirea operatorului pentru liberalizarea serviciilor poştale, programată pentru 1 ianuarie 2013, a declarat ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme.

1006 afișări
Imaginea articolului Restructurări în Poşta Română, din 2013

Restructurări în Poşta Română, din 2013

"Una dintre consecinţele planului de restructurare a activităţii va fi disparţia mai multor posturi de conducere din structura organizatorică a Poştei. De asemenea, se urmăreşte ca structura organizatorică să devină mai flexibilă şi mai adaptată la dezvoltarea unui sistem informatic integrat la nivelul tuturor unităţilor operatorului", a spus Vreme, prezent la conferinţa "Ziua Comunicaţiilor".

El nu a dorit să dea mai multe detalii şi a invitat presa să se adreseze în acest sens reprezentanţilor Poştei.

Totodată, Vreme a spus că Poşta va relua licitaţia pentru achiziţia unui sistem informatic integrat.

În martie, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a decis anularea licitaţiei organizate de Poşta Română pentru un sistem informatic integrat de 14,9 milioane de euro, după ce a admis o contestaţiile depuse de şase firme şi un cabinet de avocatură. În baza deciziei Consiliului, autoritatea contractantă a anulat procedura de atribuire a contractului.

Poşta Română este cel mai mare operator de profil şi dispune de o reţea teritorială de peste 7.100 de oficii poştale, din care 1.200 sunt informatizate, iar mai mult de 580 dintre acestea sunt incluse într-o reţea virtuală privată (VPN).

Săptămânal, operatorul distribuie peste 11 milioane de trimiteri poştale.

Acţionarii companiei sunt Ministerul Comunicaţiilor, cu o participaţie de 75%, şi Fondul Proprietatea, care deţine 25% din capital.

Societatea are circa 34.200 de angajaţi, din care peste 11.000 sunt factori poştali.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici