Reuniunea de luni a miniştrilor de Finanţe din zona euro pe tema Greciei a fost anulată

Preşedintele Eurogroup, Jean-Claude Juncker, a anunţat vineri anularea reuniunii miniştrilor de Finanţe din zona euro care urma să aibă loc luni, la Bruxelles, pentru discutarea situaţiei Greciei.

214 afișări
Imaginea articolului Reuniunea de luni a miniştrilor de Finanţe din zona euro pe tema Greciei a fost anulată

Reuniunea de luni a miniştrilor de Finanţe din zona euro pe tema Greciei a fost anulată (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu va avea loc luni o reuniune a Eurogroup. Întâlnirea ar putea fi programată mai târziu, în cursul săptămânii", a afirmat Juncker într-un comunicat.

O sursă apropiată Eurogroup a declarat anterior pentru AFP că reuniunea de luni nu va avea loc, ceea ce lasă să se înţeleagă că negocierile dintre autorităţile de la Atena cu creditorii privaţi pentru reducerea datoriilor riscă să nu se finalizeze în weekend.

Ministrul elen de Finanţe, Evangelos Venizelos, declarase, la televiziunea publică Net, că negocierile cu troika formată din FMI, Comisia Europeană şi Banca Centrală Europeană vor fi încheiate până duminică seară, înainte de reuniunea Eurogroup de luni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici