Revenirea economiei mondiale este în continuare fragilă - G20

Revenirea economiei mondiale este în continuare fragilă, iar guvernele G20 trebuie să-şi reafirme angajamentul de a implementa reformele deja convenite, se arată într-un document semnat de liderii grupului.

21 afișări
Imaginea articolului Revenirea economiei mondiale este în continuare fragilă - G20

Revenirea economiei mondiale este în continuare fragilă - G20 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Documentul este semnat de preşedintele SUA, Barack Obama, premierul canadian, Stephen Harper, preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, preşedintele Coreei de Sud, Lee Myung-bak, de premierul britanic, Gordon Brown, şi este adresat celorlaţi şefi de state şi de guverne din G20.

"Primul nostru obiectiv este de a reveni la o dezvoltare sustenabilă şi să înfiinţăm locuri de muncă. Pentru a ajunge la el, trebuie să proiectăm strategii de cooperare şi să lucrăm împreună pentru a ne asigura că politicile fiscale, monetare, comerciale şi structurale pot sprijini o creştere economică puternică, sustenabilă şi echilibrată", menţionează documentul.

Actul subliniază că revenirea economiei mondiale a rămas fragilă, iar actuala evoluţie evidenţiază persistenţa unor riscuri legate de dezvoltare şi de stabilitatea financiară.

Semnatarii documentului arată că G20 trebuie să asigure concolidarea sistemului financiar internaţional şi să intensifice eforturile de a rezolva problema protecţionismului în relaţiile comerciale.

Totodată, aceştia au solicitat îmbunătăţirea accesului la surse de energie mai diverse, mai puţin poluante şi cu un grad de siguranţă mai ridicat.

Grupul celor 20 include reprezentanţii celor mai mari economii ale lumii, dezvoltate şi emergente.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici