BCR: Economia va creşte cu 1,9% în 2010 şi va atinge nivelul anterior recesiunii minim în 2012

BCR a reviziut în urcare estimarea privind creşterea economică din acest an, de la 0,6% la 1,9%, şi anticipează că nivelul Produsului Intern Brut anterior începerii recesiunii economice va fi atins cel mai devreme în 2012, a declarat marţi economistul şef al băncii, Lucian Anghel.

16 afișări
Imaginea articolului BCR: Economia va creşte cu 1,9% în 2010 şi va atinge nivelul anterior recesiunii minim în 2012

BCR: Economia va creşte cu 1,9% în 2010 şi va atinge nivelul anterior recesiunii minim în 2012 (Imagine: Radu Iordache/Mediafax Foto)

"Deşi nivelul de incertitudine este unul ridicat, economia ar putea reveni pe teritoriul pozitiv în 2010, în condiţiile reluării la un nivel mai mult decât moderat a investiţiilor în zona privată, reluare susţinută în principal de investiţii străine directe", a spus Anghel într-o conferinţă de presă.

Totodată, consumul populaţiei ar putea consemna o creştere redusă, în special din cauza unei producţii agricole bune şi a unui efect de bază puternic.

"Nivelul PIB anterior începerii recesiunii economice va fi atins cel mai devreme în anul 2012, iar creşterea economică se va situa sub potenţal în următorii ani", a mai spus Anghel.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici