România ajunge pe primele locuri în Europa după valoarea TVA, după Ungaria, Danemarca şi Norvegia

Odată cu majorarea TVA de la 19 la 24%, România devine unul dintre statele europene cu cele mai mari taxe pe valoarea adăugată, după Suedia, Danemarca, Norvegia, Ungaria şi Islanda, însă înaintea altor state nordice precum Finlanda, cunoscută pentru nivelul ridicat al taxelor şi impozitelor.

248 afișări
Imaginea articolului România ajunge pe primele locuri în Europa după valoarea TVA, după Ungaria, Danemarca şi Norvegia

România ajunge pe primele locuri în Europa după valoarea TVA, după Ungaria, Danemarca şi Norvegia (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

La nivel european există însă şi state, aşa-numitele paradisuri fiscale, unde TVA-ul este zero. Un exemplu în acest sens este Andorra.

La nivel european, sistemul de taxare diferă semnificativ de la stat la stat. Cunoscute pentru nivelul ridicat de fiscalitate, ţările scandinave au taxa pe valoarea adăugată peste 20%. Dacă în Norvegia, Suedia şi Danemarca nivelul TVA este de 25%, în Finlanda pragul standard a fost stabilit la 22%.

Citeşte tot articolul pe zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici