România are cea mai mare inflaţie din Uniunea Europeană. Legătura directă cu măsurile fiscale

  • Inflaţia din România a fost de 7,3% după măsurătorile europene, cea mai mare din Uniunea Europeană, arată datele publicate de Eurostat, biroul european de statistică.
  • La mare depărtare, pe locul al doilea, se află Estonia, cu o inflaţie de 5%.
  • Media europeană a inflaţiei a fost de 3,1% în ianuarie.
1148 afișări
Imaginea articolului România are cea mai mare inflaţie din Uniunea Europeană. Legătura directă cu măsurile fiscale

România are cea mai mare inflaţie din Uniunea Europeană. Legătura directă cu măsurile fiscale

Datele despre inflaţia din România au surprins analiştii financiari pe partea negativă. Media prognozelor agregate de Bloomberg pentru inflaţia din România a fost cu 0,2 puncte procentuale sub rezultatele din teren, conform Ziarul Financiar.

Motivul creşterii inflaţiei este reprezentat de modificările fiscale, care au intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2024 şi au propulsat preţurile.

De asemenea, preţurile au crescut şi pe fondul unui avans mai bun al economiei decât cel aşteptat, după ce consumul a urcat mai repede decât aşteptările pe final de 2023.

Toate ţările europene au avut inflaţie în ianuarie 2024, însă preţurile au avansat cu numai 0,9% în Danemarca şi Italia.

Inflaţie peste media europeană a mai fost în Croaţia, Polonia sau Austria.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
românia,
inflaţie,
ue

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici