România, în fruntea unui clasament inedit: diferenţa de remunerare între femei şi bărbaţi

S-a făcut topul celor mai bune şi cele mai proaste ţări din Europa, în funcţie de salarii şi de costul vieţii.

924 afișări
Imaginea articolului România, în fruntea unui clasament inedit: diferenţa de remunerare între femei şi bărbaţi

Problema diferenţei de salariu între bărbaţi şi femei revine în actualitate. Când vine vorba de egalitatea de gen, problema diferenţei de remunerare între femei şi bărbaţi, diferenţa de salarii între bărbaţi şi femei, este adesea abordată.

Firma de consultanţă financiară Blacktower a analizat 29 de ţări din Europa, pentru a afla unde femeile sunt mai mult sau mai puţin afectate de acest decalaj, raportând cifra la costul vieţii. Iată ce a apărut.

România, în frunte

Printre ţările din frunte se află România, cu un decalaj salarial de 2,4% şi un cost al vieţii scăzut (473,96 euro pentru o persoană). Polonia ocupă locul al doilea, cu o diferenţă de remunerare între femei şi bărbaţi de 4,5% şi un cost al vieţii de 516,41 EUR. Urmează Slovenia, cu un decalaj mai mic decât Polonia (3,1%), dar cu un cost lunar al vieţii mai ridicat la 654,88 EUR.

„În ciuda faptului că are o diferenţă de remunerare semnificativ mai mare de 12,7%, Bulgaria se află pe poziţia a 4-a pentru costul vieţii, care este unul dintre cele mai scăzute din Europa, la 493,59 euro. Pe 5 este Portugalia. În timp ce decalajul aici este destul de mare, de 11,4%, acesta este compensat de un cost al vieţii relativ scăzut (538,71 euro)”, explică analiştii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici