România trebuie să îşi deschidă o linie de credit la FMI de 10 miliarde de euro

România are nevoie de un nou acord, de 10 miliarde de euro, pentru a face faţă crizei economice până în 2013. Noul aranjament, care ar putea fi semnat după finalizarea celui de acum, în martie anul viitor, ar putea fi unul de tip "polonez", respectiv sub forma unei linii de credit deschisă, la care România să poată apela în cazul în care va fi nevoie.

16 afișări
Imaginea articolului România trebuie să îşi deschidă o linie de credit la FMI de 10 miliarde de euro

România trebuie să îşi deschidă o linie de credit la FMI de 10 miliarde de euro (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Soluţia a fost propusă de fostul ministru de Finanţe, Sebastian Vlădescu, care susţine că până în momentul în care a fost dat afară din Guvern nu au existat discuţii în acest sens nici cu FMI sau CE, nici în cadrul coaliţiei sau al Guvernului.

"Eu, personal, cred că trebuie să avem în continuare un program cu organismele internaţionale, dar de altă natură, după modelul polonez, respectiv un program în care să avem o potenţială linie de credit deschisă, pe care să o folosim numai şi numai în cazul în care pieţele ar fi extrem de puţin deschise faţă de România", a declarat pentru Gândul fostul şef al Finanţelor Publice.

Citeşte mai multe despre linia de credit de la FMI pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici