Românii dau un sfert din venituri la plata creditelor

Românii îşi plătesc din ce în ce mai greu ratele lunare la bănci, a căror valoare a ajuns să reprezinte 22,4% din venitul disponibil al populaţiei în septembrie anul trecut, faţă de circa 5% la sfârşitul lui 2004, arată datele Băncii Naţionale, potrivit "Ziarului Financiar".

27 afișări
Imaginea articolului Românii dau un sfert din venituri la plata creditelor

Românii dau un sfert din venituri la plata creditelor (Imagine: Mediafax Foto)

Gradul ridicat de îndatorare şi ajustarea în continuare a veniturilor nu vor permite reluarea rapidă a creditării persoanelor fizice în ciuda semnalelor de relaxare monetară transmise de BNR şi va pune mai multă presiune asupra restanţelor, care s-au triplat în 2009.

Citeşte mai multe despre datoriile românilor la bănci pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici