Rompetrol în centrul atenţiei. Compania ar putea fi cumpărată de un alt gigant

Chimcomplex Borzeşti (CHOB), companie controlată de omul de afaceri Ştefan Vuza, ia în calcul achiziţia Rompetrol, urmărindu formularea unei oferte în acest sens la începutul anului 2022, arată un comunicat al companiei remis bursei.

18071 afișări
Imaginea articolului Rompetrol în centrul atenţiei. Compania ar putea fi cumpărată de un alt gigant

Rompetrol în centrul atenţiei. Compania ar putea fi cumpărată de un alt gigant

Compania are în vedere demararea unei emisiuni de bonduri (obligaţiuni) in prima jumătate a anului 2022 şi atragerea de parteneri de equity, la acest moment fiind finalizat procesul de selecţie a consultantului financiar internaţional care va asista societatea Chimcomplex SA Borzeşti în acest demers, fiind vorba despre Rothschild & Cie.

Compania mai anunţă că Alianţa Europeană pentru Hidrogen Curat a selectat 3 proiecte depuse de Chimcomplex SA Borzeşti spre a trece în etapele următoare. Aceste proiecte, codificate sub denumirea GreenComplex, vizează producţia de hidrogen, hidrogenul ca materie primă pentru industria chimică şi hidrogen pentru energie termică.

Acţiunile Chimcomplex au crescut de la începutul anului cu 890%, capitalizarea companiei fiind de peste 5 miliarde de lei.

Chimcomplex a încheiat primele nouă luni ale anului cu venituri totale de 1,8 miliarde lei, faţă de 816 milioane lei în perioada similară din 2020, şi un profit net de 422 milioane lei, comparativ cu pierderi de 39 milioane lei la finele lunii septembrie 2020. Compania este controlată indirect în proporţie de 85,35% de Ştefan Vuza prin CRC Alchemy Holding, cu sediul în Amsterdam, în timp ce statul român, prin Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului deţine aproape 9% din capitalul social.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici