Rusia vrea să privatizeze 5.500 de companii

Autorităţile ruse, confruntate cu dificultăţi bugetare, pregătesc un program de privatizare care vizează 5.500 de companii, inclusiv gigantul petrolier Rosneft, au declarat surse guvernamentale, citate de presa locală.

24 afișări
Imaginea articolului Rusia vrea să privatizeze 5.500 de companii

Rusia vrea să privatizeze 5.500 de companii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Veniturile din pivatizare ar putea ajuta Moscova să echilibreze bugetul aflat pe deficit, a declarat ministrul de Finanţe, Alexei Kudrin, citat de cotidianul Vedomosti.

"Acest lucru va reduce deficitul", a spus el.

După un deceniu în care a înregistrat în fiecare an excedent bugetar, guvernul rus estimează un deficit de 8% din PIB în 2009.

Ideea unui nou val de privatizări este susţinută şi de vicepremierul Igor Şuvalov.

Rusia poate oferi "active atractive", a spus oficialul într-un interviu acordat postului de televiziune Bloomberg TV, nominalizând în special compania petrolieră Rosneft, la care statul deţine o participaţie de 75,16%.

Potrivit unor surse guvernamentale citate de Vedomosti, guvernul lucrează la un nou program de privatizare care ar putea fi încheiat până la sfârşitul anului. Aproximativ 5.500 de companii de stat sunt eligibile pentru privatizare, a afirmat sursa.

Guvernul rus a promovat o politică opusă, de consolidare a controlului statului asupra economiei, în ultimii ani, în special în industria materiilor prime.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici