Ruxandra Brutaru a demisionat din funcţia de director general al Tarom pentru postul de director general adjunct în aceeaşi companie

Ruxandra Brutaru a declarat joi că a demisionat din funcţia de director general al Tarom din motive personale, legate de nevoia de a sta mai mult timp alături de familie, dar şi din cauza salariului redus.

139 afișări
Imaginea articolului Ruxandra Brutaru a demisionat din funcţia de director general al Tarom pentru postul de director general adjunct în aceeaşi companie

Ruxandra Brutaru a demisionat din funcţia de director general al Tarom pentru postul de director general adjunct în aceeaşi companie (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"Plecarea mea ţine şi de salariu, dar nu e motivul principal. Sunt mamă, am un copil care începe şcoala şi care nu mă vede", a afirmat Brutaru.

Ea a precizat că salariul net pe care îl încasa era de 4.600 lei net, lunar.

"Niciodată nu am câştigat atât de puţin", a spus Brutaru.

Ea a mai spus că atât timp cât nu reuşeşte să fie aproape de familie, atribuţiile ocupându-i aproape tot timpul, nu a avut nici măcar satisfacţii financiare în compensaţie.

Guvernul a plafonat anul trecut salariile directorilor din companiile de stat la nivelul remuneraţiei încasate de secretarii de stat.

Purtătorul de cuvânt al Departamentelor PSD, Olguţa Vasilescu, a declarat joi că Brutaru a demisionat din funcţia de director general al Tarom, remunerată cu 6.600 de lei, pentru a ocupa o poziţie mai bine plătită (15.000 lei), deşi inferioară, de director general adjunct în companie.

Motivul demisiei Ruxandrei Brutaru a fost unul "strict pecuniar, personal", neţinând de imaginea companiei sau de vreun eventual control al Ministerului Transporturilor asupra managementului, a declarat joi senatorul PSD.

Vasilescu a spus că funcţia de director general era salarizată de Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, cu 6.600 lei pe lună.

Potrivit lui Vasilescu, Brutaru a preferat funcţia de director general adjunct al Tarom, post plătit de Tarom, nu de minister, cu aproape 15.000 lei.

Brutaru susţine însă că salariul de director general adjunct este "puţin mai mare decât cel de director general, dar nu cu mult".

"E departe rău salariul de director general adjunct de suma de 15.000 lei. Dacă motivul demisiei mele ar fi fost banii, aş fi acceptat prima ofertă din mediul privat", a arătat Brutaru, potrivit căreia în cei doi ani în care a fost director general la Tarom a primit mai multe oferte de la companii aeriene, acestea intensificându-se în ultimele zile, după anunţul demisiei sale.

Brutaru a afirmat că decizia de a părăsi funcţia de director general al Tarom a fost luată de anul trecut, iar demisia scrisă a fost prezentată în prima parte a acestui an.

Ea a afirmat că decizia nu a avut la bază atacurile politice îndreptate împotriva sa în ultima perioadă de către reprezentanţii PSD şi nici din cauza pierderilor înregistrate de companie în ultimii doi ani.

"Situaţia economică a companiei nu a fost deteriorată din interior, ci din piaţă. Situaţia economică la nivel mondial s-a deteriorat substanţial în ultimii doi ani, mai ales în Europa, şi au fost scăderi ale veniturilor medii ale pasagerilor", a spus Brutaru.

Ea a afirmat că în 2010 Tarom s-a încadrat cu stricteţe în buget şi a redus cheltuielile cu 12%.

"E regretabil că am avut un mandat într-o perioadă economică atât de dificilă", a spus Brutaru.

Ea a afirmat că situaţia Tarom a fost cu atât mai grea cu cât România este a şasea ţară din lume ca grad de penetrare a curselor low-cost, cu o pondere a acestora de 41,5% din totalul curselor aeriene.

"Piaţa românească este dictată de preţ, iar pe pasageri nu-i interesează în primul rând frecvenţa zborurilor ci produsul. Indiferent cine va veni în locul meu nu poate face magie", a completat Ruxandra Brutaru.

Olguţa Vasilescu mai susţine că la conducerea Tarom va fi promovat directorul de marketing şi vânzări, Gabriela Bordea, despre care afirmă că "va continua proiectele falimentare" ale companiei.

Surse din Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii au declarat marţi, pentru MEDIAFAX, că Brutaru a demisionat din funcţia de director general al Tarom, pe care o ocupa de la finele anului 2008.

Brutaru a fost numită în funcţie de fostul ministrul al Transporturilor Radu Berceanu pentru a-l înlocui pe Gheorghe Bârlă, care a fost demis.

La începutul lunii februarie, PSD a solicitat demiterea Ruxandrei Brutaru pentru management defectuos.

Numărul pasagerilor transportaţi anul trecut de Tarom a crescut cu 24% faţă de anul precedent, de la 1,77 milioane de călători la 2,2 milioane de pasageri, potrivit datelor preliminare ale companiei.

Tarom estimează că în acest an cheltuielile vor fi egale cu veniturile, conform proiectului de buget pentru 2011. Compania a înregistrat pierderi de 90,99 milioane de lei în 2009, când miza pe un profit de 760.000 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici