S&P a afişat eronat, din martie 2010, perspectivă negativă pentru ratingul BNR, în loc de stabilă

Standard & Poor's a anunţat că, din cauza unei "erori administrative", perspectiva ratingului Băncii Naţionale a României, cuplat direct cu ratingul României, nu a fost modificată de la negativă la stabilă în urmă cu mai mult de un an, când agenţia a luat această măsură în cazul statului.

99 afișări
Imaginea articolului S&P a afişat eronat, din martie 2010, perspectivă negativă pentru ratingul BNR, în loc de stabilă

S&P a afişat eronat, din martie 2010, perspectivă negativă pentru ratingul BNR, în loc de stabilă (Imagine: Shutterstock)

Astfel, perspectiva ratingului BNR a fost afişată în mod incorect drept negativă din 9 martie 2010, când agenţia de evaluare financiară a revizuit perspectiva ratingului României de la negativă la stabilă.

"Perspectiva ratingului BNR ar fi trebuit revizuită la stabilă la aceeaşi dată", se arată într-un comunicat al S&P.

Agenţia a corectat eroarea, revizuind perspectiva ratingului BNR la stabilă.

S&P atribuie României ratingul "BB+" pentru datoriile în valută, respectiv "BBB-" pentru creditele în monedă locală, ambele cu perspectivă stabilă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici