Samsung lansează o gamă de produse cu software Microsoft, dar şi telefonul-tabletă Galaxy Note II

Samsung Electronics a prezentat o tabletă şi un smartphone care rulează sistemul de operare Windows produs de Microsoft, dar şi telefonul-tabletă Galaxy Note 2, cu Android, "arme" neconvenţionale în duelul cu Apple pentru supremaţie pe piaţa gadget-urilor premium.

1188 afișări
Imaginea articolului Samsung lansează o gamă de produse cu software Microsoft, dar şi telefonul-tabletă Galaxy Note II

Samsung lansează o gamă de produse cu software Microsoft, dar şi telefonul-tabletă Galaxy Note II (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

IPad-ul produs de Apple domină piaţa tabletelor, cu o cotă estimată la peste 60%, în pofida constelaţiei de alternative care rulează sistemul de operare Google Android, de la companii precum Samsung, Asus sau Motorola.

Totodată, verdictul favorabil obţinut de Apple în procesul împotriva Samsung privind copierea mai multor tehnologii patentate reprezintă un semnal că Google şi producătorii de dispozitive Android trebuie să-şi regândească strategia, în special în privinţa designului, pentru a evita noi litigii costisitoare.

Juriul federal convocat la procesul Apple - Samsung, în San Jose, California, a dispus ca grupul sud-coreean să plătească companiei americane daune de peste 1 miliard de dolari, considerând că mai multe produse imită elemente brevetate de design şi interfaţă de la iPhone şi iPad.

Analiştii au văzut imediat victoria Apple împotriva Samsung drept o oportunitate pentru Nokia şi Microsoft, marii întârziaţi ai "revoluţiei smartphone-urilor". Astfel, teama de litigii ar putea determina pe piaţă o migraţie către sistemul de operare Windows, Nokia fiind deja poziţionat ca principal partener al Microsoft.

Samsung a prezentat joi, la Berlin, în cadrul salonului de electronice de consum IFA, gama de produse propuse pieţei pentru ultima parte a acestui an, potrivit WSJ.com.

Compania sud-coreeană a prezentat linia de produse ATIV, inclusiv o tabletă de 10,1 inci cu Windows RT (variantă a Windows 8) şi un smartphone de 4,8 inci cu Windows Phone 8. Noile produse vor fi disponibile în această toamnă, însă Samsung nu a precizat date exacte şi nici preţuri.

După mai mult de doi ani de fidelitate faţă de sistemul de operare Google Android, Samsung a arătat, într-un comunicat, că va propune tot mai multe produse bazate pe platforma Windows 8.

"Este foarte probabil ca Samsung să caute să-şi reducă dependenţa de Google, continuând să-şi consolideze gama de produse Windows", comentează analistul Lee Sun-tae de la NH Investment & Securities, citat de WSJ.com.

Samsung a devenit în acest an cel mai mare producător de smartphone-uri după vânzări, depăşind Nokia şi Apple. Potrivit datelor companiei de cercetare IDC, Samsung a avut în trimestrul al doilea o cotă de piaţă de 32,6%, faţă de 16,9% pentru Apple şi 6,6% pentru Nokia. Segmentul tabletelor este dominat însă de Apple, cu o cotă de 68,2%, în timp ce Samsung are numai 9,6% din piaţă.

Smartphone-ul Samsung ATIV S, cu Windows Phone 8, are ecran de 4,8 inci, procesor dual-core de 1,5 GHz, 1 GB de memorie RAM, cameră de 8 megapixeli, 16-32 GB de stocare internă plus slot pentru card-uri micro SD şi o baterie relativ generoasă. Tableta din aceeaşi gamă are ecran de 10,1 inci, procesor de 1,5 GHz şi 2 GB memorie RAM.

Compania a lansat, tot la IFA Berlin, şi succesorul telefonului-tabletă Galaxy Note. Galaxy Note II are un ecran mai mare, de 5,5 inch, şi acelaşi "stilou" care permite scrisul de mână, desenatul şi interfaţa touch de precizie. Primul model a avut un succes neaşteptat.

Ecranul are rezoluţie HD 720p, procesor cu patru nuclee de 1,6 GHz, cameră de 8 megapixeli, stocare internă de 16-64 GB şi rulează cea mai recentă versiune a sistemului de operare Android.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici