Samsung se foloseşte de noile smartphone-uri S6 în lupta cu Apple pentru supremaţia mondială

Noile smartphone-uri S6 ale Samsung Electronics care debutează vineri pe piaţă alimentează aşteptările analiştilor pentru prima creştere a profitului trimestrial din ultimele şase trimestre, sporind şansele companiei sud-coreene în lupta cu Apple pentru supremaţia mondială.

153 afișări
Imaginea articolului Samsung se foloseşte de noile smartphone-uri S6 în lupta cu Apple pentru supremaţia mondială

Samsung se foloseşte de noile smartphone-uri S6 în lupta cu Apple pentru supremaţia mondială (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

Profitul operaţional al Samsung va creşte la peste 8.000 de miliarde de woni (7,4 miliarde dolari) în trimestrul care se va încheia în iunie, urmând să înregistreze primul avans după 2013, potrivit estimărilor IBK Securities şi HMC Investment Securities, relatează Bloomberg.

După ce rezultatele financiare raportate marţi de Samsung Electronics au depăşit aşteptările, cinci alţi analişti au anunţat că intenţionează să îşi îmbunătăţească previziunile.

Profitul operaţional al Samsung Electronics a coborât cu 31% în primul trimestru, la 5.900 miliarde woni (5,4 miliarde dolari), declinul fiind sub aşteptările analişilor întrucât cererea de cipuri şi ecrane a compensat scăderea vânzărilor de smartphone-uri, potrivit primelor estimări ale grupului.

Analiştii Bloomberg au estimat că profitul operaţional al Samsung se va situa la 5.500 de miliarde de woni în primele trei luni din 2015.

Samsung mizează că noile modele de telefoane vor atrage utilizatorii să plătească mai mult pentru cele mai recente funcţii şi vor recâştiga din clienţii pierduţi în favoarea Apple, care la rândul său va pune vineri în vânzare dispozitivul Apple Watch.

Modelele Galaxy S6, inclusiv o versiune scumpă cu ecran multi-faţete, vor contribui la refacerea marjelor afectate de concurenţa smartphone-urilor ieftine ale producătorilor din China şi India, a spus Seung Woo, analist la IBK.

"Samsung va reuşi o creştere semnificativă a marjelor din vânzarea modelului mai scump S6 Edge. Profitul diviziei de telefoane aproape se va dubla în trimestrul al doilea", anticipează Lee.

Agitaţia din jurul telefoanelor S6 a contribuit la creşterea acţiunilor Samsung cu 9%, adăugând 16 miliarde de dolari la capitalizarea bursieră a companiei, de la 1 martie, când au fost prezentate dispozitivele.

"Revenim la situaţia în care vânzările puternice de smartphone-uri vor contribui la creşterea profitului producţiei de componente. Rezultatele din trimestrul al doilea vor fi mult mai bune, în mare parte susţinute de smartphone-urile S6", a declarat Greg Roh, analist la HMC Investment în Seul.

Roh anticipează că Samsung va vinde până la sfârşitul acestui an 50,3 milioane de aparate S6 şi S6 Edge.

Daewoo Securities a estimat în martie că Samsung a vândut în primul trimestru 81 de milioane de smartphone-uri, cu 7% mai mult faţă de trimestrul patru.

Samsung va produce totodată procesorul principal al următorului model iPhone al Apple, după ce compania americană renunţase la serviciilor competitorului de pe piaţa smartphone-urilor în favoarea unui producător din Taiwan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici