Şeful filialei din România a unei mari companii americane, optimist în privinţa viitorului ţării noastre: "Putem ajunge din urmă ţările din Europa Centrală. O să avem autostrăzile pe care le visăm, şcoli şi spitale mai bune"

România a făcut progrese importante în ultimii 15 ani, dar nu a prins din urmă ţările din Vest şi este puţin probabil să reuşească în următoarea generaţie, dar sunt premise pentru a recupera diferenţa faţă de celelalte ţări din regiune, a declarat Şerban Toader, senior partner la KPMG România.

Şeful filialei din România a unei mari companii americane, optimist în privinţa viitorului ţării noastre: "Putem ajunge din urmă ţările din Europa Centrală. O să avem autostrăzile pe care le visăm, şcoli şi spitale mai bune"

Statistic, PIB pet capita în România la momentul actual este egal cu cel al Austriei din 1987.

„Realităţile economico-sociale ne spun că nu avem cum să prindem Vestul din urmă. Nu există nimic care să mă facă să cred că în 15 ani vom putea creşte PIB/capita de 3 ori. Dacă Austria, de exemplu, ar sta pe loc, nouă ne-ar lua peste 20 de ani să recuperăm. Dar ei nu vor sta pe loc, astfel încât este foarte dificil să recuperăm această diferenţă. Însă nu trebuie neapărat să privim cu pesimism aceste date statistice. Eu cred că ceea ce trebuie să facem este să recuperăm diferenţa de 10 ani faţă de celelalte ţări din Europa Centrală. Pentru asta, este suficient doar să facem mai puţine greşeli decât fac ei şi să evităm să picăm în aceleaşi capcane în care pică ei, cum ar fi capcana autoritarismului“, a spus Toader.

Consultantul susţine că în ultimii 15 ani România a reuşit să facă pariurile corecte, prin aderarea la Uniunea Europeană şi la NATO.

În ceea ce priveşte viitorul, Şerban Toader nu crede că economia va mai întâlni prea curând performanţele din ultimii 15 ani, dar va continua să progreseze.

”Peste 15 ani o să avem autostrăzile pe care acum le visăm, o agricultură performantă, şcoli şi spitale mai bune“, a sustinut el.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

comentează și tu Momentan sunt 9 comentarii
Taguri:
KPMG ,
ECONOMIE ,
COMENTARII
  • roman 16 mar 2016

    Cineva te plateste sa mananci atat c....at.Iesi din Bucuresti in cateva orase si optimismul tau se va risipi la fel ca si creierul tau facut praf.* you tradatorule.!

  • Radu Popescu 15 mar 2016

    :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) cea mai tare gluma!

  • achimolov 14 mar 2016

    Autostrazi? Cu nemernicii aia din CNANDR? Licitatii trucate, imixtiune politica, interese subversive si personale...domnule Toader este imposibil

  • vezi toate comentariile
COMENTEAZĂ ŞI TU
Eroare: Câmpurile marcate cu roşu nu sunt valide!
Comentariul a fost adǎ ugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numǎrul din imagine:

* Faceţi click pe imagine pentru a genera alt numǎr
ŞTIRILE ZILEI
Versiunea: mobil  |  completa
ULTIMA ORĂ
Momentul în care audienţele au luat-o razna. Scene memorabile în direct. „Am un talent deosebit!”