Şeful magazinelor Profi, numit membru în consiliul de supraveghere al celui mai mare retailer din Rusia

Directorul general al reţelei de magazine Profi România, Pawel Musial, a fost numit din această lună membru în consiliul de supraveghere al X5, cel mai mare grup de retail din Rusia, cu afaceri de 15,7 miliarde dolari şi o reţea de peste 4.000 de magazine, a anunţat compania.

453 afișări
Imaginea articolului Şeful magazinelor Profi, numit membru în consiliul de supraveghere al celui mai mare retailer din Rusia

Şeful magazinelor Profi, numit membru în consiliul de supraveghere al celui mai mare retailer din Rusia (Imagine: Silviu Matei/Mediafax foto)

Potrivit lui Musial, noua poziţie nu va afecta activitatea de director general al retailerului Profi, funcţie pe care o deţine din 2010.

Ca membru în consiliul de supraveghere al X5, Musial va primi o remuneraţie de 100.000 euro pe an, potrivit datelor X5.

X5 operează reţelele de magazine discount Pyaterochka (3.419 unităţi), supermarketurile Perekrestok (378 unităţi), hipermarketurile Karusel (79 unităţi), retailerul online E5.ru şi 155 de convenience stores (chioşcuri, magazine din benzinării, magazine universale - n.r.).

Pawel Musial (45 de ani) a mai lucrat în cadrul X5, între 2004 şi 2006 ca director de operaţiuni şi director general al reţelei Perekrestok, iar între 2006 şi 2007 ca director comercial şi membru al board-ului X5.

X5 face parte din consorţiul Alfa Group Consortium, unul dintre cele mari grupuri de investiţii din Rusia, cu afaceri în petrol şi gaze, bănci, asigurări, telecomunicaţii sau retail, alături de companii precum Alfa-Bank, TNK-BP, VimpelCom, A1 Group, Alfa Capital Management, AlfaStrakhovanie Group şi Rosvodokanal Group.

Retailerul Profi, deţinut de fondul de investiţii Enterprise Investors, are o reţea de 173 de magazine la nivel naţional.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici