Sentiment de speranţă pentru economia germană. Antreprenorii au o viziune mai optimistă asupra situaţiei ţării

Încrederea mediului de afaceri german s-a îmbunătăţit mult peste aşteptări în decembrie, deoarece managerii din cea mai mare economie europeană au o viziune mai optimistă atât asupra situaţiei lor actuale, cât şi asupra perspectivelor pentru următoarele şase luni, potrivit unui sondaj atent monitorizat luni.

163 afișări
Imaginea articolului Sentiment de speranţă pentru economia germană. Antreprenorii au o viziune mai optimistă asupra situaţiei ţării

Institutul Ifo a declarat că indicele său lunar de încredere a crescut la 88,6 puncte de la 86,4 în noiembrie.

"Mediul de afaceri german intră în sezonul sărbătorilor cu un sentiment de speranţă", a scris Ifo într-un comunicat. Îmbunătăţirea din decembrie a sentimentului general a fost a treia creştere consecutivă, dar a marcat prima dată când întreprinderile au fost mai pozitive în ceea ce priveşte situaţia lor actuală, după şase luni de creştere a pesimismului, notează AP.

Inflaţia germană a scăzut uşor, coborând la 10% în noiembrie, de la 10,4% în luna precedentă, deşi preţurile rămân o mare bătaie de cap pentru economie.

Economia germană a crescut cu 0,4% în perioada iulie-septembrie faţă de trimestrul anterior, datorită cheltuielilor de consum. Dar se aşteaptă în continuare să se reducă în actualul trimestru al patrulea şi în primele trei luni ale anului viitor.

Germania a depus eforturi pentru a preveni o potenţială criză energetică după invazia rusă în Ucraina şi încetarea livrărilor de gaze din Rusia. Berlinul a luat măsuri, inclusiv reactivarea vechilor centrale electrice alimentate cu petrol şi cărbune, prelungirea cu câteva luni a duratei de viaţă a ultimelor centrale nucleare ale ţării şi construirea de terminale de gaz natural lichefiat, primul dintre acestea a fost inaugurat sâmbătă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici