Simptomele crizei datoriilor din zona euro vor persista cel puţin încă un an

Simptomele crizei datoriilor din zona euro vor persista cel puţin încă un an, potrivit analiştilor intervievaţi de Reuters, care consideră că guvernele vor continua, o perioadă, să aibă dificultăţi în controlul datoriilor.

18 afișări
Imaginea articolului Simptomele crizei datoriilor din zona euro vor persista cel puţin încă un an

Simptomele crizei datoriilor din zona euro vor persista cel puţin încă un an (Imagine: Doru Nica/Mediafax Foto)

Încetinirea creşterii economice în Statele Unite reprezintă cel mai mare risc pentru redresarea sustenabilă a zonei euro, alte pericole fiind impactul măsurilor de austeritate şi temerile legate de nivelul datoriilor, sunt concluziile unui sondaj la care au participat 60 de analişti.

Criza datoriilor va continua cel puţin un an, consideră 55 de analişti care au răspuns la o întrebare pe această temă. Dintre aceştia, 26 sunt de părere că durata crizei va fi de cel puţin doi ani.

Criza defineşte, în sondaj, o situaţie în care spreadul obligaţiunilor pe termen de zece ani, emise de cel puţin două state din zona euro, este cu un punct procentual peste randamentul obligaţiunilor germane, considerate de referinţă.

Mai multe guverne din zona euro s-au angajat să ia măsuri drastice de austeritate pentru reducerea deficitelor bugetare, dar majoritatea programelor se află în stadii incipiente.

Zona euro a înregistrat în trimestrul al doilea o creştere economică de 1%, dar atenţia analiştilor s-a orientat în ultima lună de la criza datoriilor suverane din Europa la încetinirea avansului din SUA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici