Obama: SUA trebuie să găsească mijloace de a limita deficitul, fără a afecta relansarea economică

SUA trebuie să găsească mijloace de a limita deficitul bugetar pe termen lung, fără a afecta revenirea economiei, proces frânat în prezent de problemele de pe piaţa imobiliară, a declarat preşedintele american, Barack Obama, citat de La Tribune.

16 afișări
Imaginea articolului Obama: SUA trebuie să găsească mijloace de a limita deficitul, fără a afecta relansarea economică

Obama: SUA trebuie să găsească mijloace de a limita deficitul, fără a afecta relansarea economică (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Obama a recunoscut că americanii sunt îngrijoraţi de situaţia deficitului bugetar şi a subliniat că diminuarea acestuia va permite întărirea încrederii opiniei publice.

"Consumatorii nu vor reîncepe să cheltuiască până când nu vor avea pe deplin încredere în relansarea economiei", a spus preşedintele.

Obama a efectuat un turneu de trei zile în mai multe state americane importante în lupta electorală, pentru a-şi apăra politica economică şi pentru a colecta fonduri necesare candidaţilor democraţi în campania alegerilor de pe 2 noiembrie.

Şeful executivului american a numit o comisie, constituită din democraţi şi republicani, care are scopul de a analiza problemele bugetare ale statului. Recomandările acesteia vor fi anunţate până la sfârşitul anului şi ar trebui să includă atât reduceri de cheltuieli cât şi majorări de taxe.

Deficitul ar putea ajunge la 1.470 miliarde de dolari în exerciţiul bugetar 2010, potrivit estimărilor Casei Albe. Biroul bugetar al Congresului va publica joi propriile proiecţii.

Obama a subliniat, totodată, că oferta în exces de pe piaţa imobiliară afectează revenirea Produsului Intern Brut.

Creşterea economică a SUA a încetinit în cel de-al doilea trimestru, alimentând îngrijorările legate de reintrarea în recesiune.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici