Sindicatul Naţional Sport şi Tineret iese în stradă pentru a cere majorări salariale semnificative

  • Sindicatul Naţional Sport şi Tineret (SNST) organizează marţi, 23 aprilie 2024, un protest în faţa Agenţiei Naţionale pentru Sport (ANS).
  • Protestul va fi urmat de un marş către sediul Ministerului Muncii.
  • Sindicaliştii solicită majorarea cu 25% a salariilor.
92 afișări
Imaginea articolului Sindicatul Naţional Sport şi Tineret iese în stradă pentru a cere majorări salariale semnificative

Sindicatul Naţional Sport şi Tineret iese în stradă pentru a cere majorări salariale semnificative

Scopul acestei acţiuni de protest este exprimarea nemulţumirii faţă de nivelul foarte scăzut al salarizării în domeniul Sportului şi Tineretului, lipsa de transparenţă în privinţa descentralizării şi reorganizării subordonatelor ANS, precum şi incertitudinea privind păstrarea şi siguranţa locurilor de muncă, reiese dintr-un comunicat al SNTS.

Sindicatul a demarat un protest la nivel naţional începând cu data de 21 martie 2024, cerând o majorare cu 25% a salariilor din Sport şi Tineret. În prima etapă a protestului, au fost organizate acţiuni la nivelul unităţilor din domeniu, iar ulterior s-a solicitat tuturor Prefecturilor din ţară să convoace Comisiile de Dialog Social şi să transmită către Guvern nemulţumirile referitoare la „orele suplimentare neplătite, munca în zilele de sâmbătă şi duminică fără compensaţie corespunzătoare, deficitul de personal şi condiţiile mizere de muncă”.

Programul acţiunii de marţi, 23 aprilie 2024, este următorul:

- Ora 12.00: Începerea protestului în faţa Agenţiei Naţionale pentru Sport, situată pe strada Vasile Conta nr. 16, sector 2, Bucureşti;
- Ora 13.30: Plecarea în marş către sediul Ministerului Muncii, pe următorul traseu: strada Vasile Conta, strada C.A. Rosetti, bulevardul Magheru, strada Dem.I.Dobrescu;
- Ora 14.00 - 14.30: Solicitarea sprijinului Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale.

SNST solicită elaborarea unui Proiect de Ordonanţă de Urgenţă prin care ANS şi Ministerul Tineretului şi Sportului să susţină majorarea cu 25% a salariilor din domeniu, atât pentru angajaţii din cadrul instituţiilor publice, cât şi pentru cei din federaţii şi cluburile sportive.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici