Şomajul din SUA a atins un nou record al ultimilor 26 de ani

Angajatorii americani au desfiinţat, în septembrie, 263.000 de locuri de muncă, cu mult peste estimările analiştilor, de 180.000 de posturi, iar rata şomajului a atins 9,8%, un nou nivel record al ultimilor 26 de ani, în conformitate cu aşteptările.

27 afișări
Imaginea articolului Şomajul din SUA a atins un nou record al ultimilor 26 de ani

Şomajul din SUA a atins un nou record al ultimilor 26 de ani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În august, rata şomajului a fost de 9,7%.

De la declanşarea recesiunii, în decembrie 2007, numărul şomerilor din Statele Unite a crescut cu 7,6 milioane de persoane, la 15,1 milioane de persoane.

"Datele Departamentului Muncii reflectă presiunile existente în economia SUA"", a declarat Kevin Caron, analist la compania Stifel, Nicolaus & Co din Florham Park, New Jersey.

Caron a arătat că, pe măsură ce intervenţia guvernului pentru susţinerea pieţelor se apropie de sfârşit, se poate observa că sectorul privat nu dă încă semne de refacere.

Preşedintele Wal-Mart Stores, Rob Walton, anticipează la rândul său că îmbunătăţirea condiţiilor de pe piaţa americană va fi lentă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici