Sondaj anonim: Obiectivele de transformare ale ASF sunt susţinute de salariaţii instituţiei

Peste 90% dintre participanţii la un sondaj anonim realizat de Autoritatea de Supraveghere Financiară în rândul salariaţilor susţin în mod expres obiectivele de transformare ale instituţiei, care vizează, printre altele, creşterea încrederii clienţilor şi investitorilor în pieţele financiare.

112 afișări
Imaginea articolului Sondaj anonim: Obiectivele de transformare ale ASF sunt susţinute de salariaţii instituţiei

Mişu Negriţoiu (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"În urma unui sondaj anonim făcut de Departamentul Comunicare în rândul salariaţilor, după întâlnirea cu Consiliul ASF din 7 mai, la Parlamentul României, un procent de peste 90% dintre respondenţi susţin în mod expres obiectivele de transformare ale instituţiei. La sondaj au participat peste 400 de persoane, din care 120 au dat răspunsuri şi au făcut comentarii", se arată într-un comunicat al ASF remis MEDIAFAX.

La întâlnirea de la Palatul Parlamentului au participat 520 de angajaţi dintr-un total de aproximativ 610.

În cadrul întâlnirii, preşedintele ASF, Mişu Negriţoiu, a prezentat obiectivele instituţiei.

"Misiunea ASF, prezentată pe larg şi în conferinţa de presă din 9 mai, cuprinde creşterea încrederii consumatorilor şi investitorilor în pieţele financiare şi în autoritatea de supraveghere, eficientizarea proceselor şi procedurilor, începând cu plata daunelor, rezolvarea reclamaţiilor şi protecţia consumatorilor, dar şi întărirea autorităţii de supraveghere şi control. Trebuie să începem schimbarea cu noi, a cadrului organizatoric, a eficienţei şi a atitudinii", se mai spune în comunicat.

Potrivit sondajului, la întrebarea "Descrieţi o situaţie în care nu aţi fost de acord cu elementele de strategie comunicate de către conducerea ASF?", majoritatea angajaţilor instituţiei a fost de acord cu toate elementele menţionate în cadrul prezentării susţinute de noul preşedinte al ASF.

"Există însă o teamă în rândul angajaţilor (12,5%) că procesul de evaluare şi de selecţie a personalului ASF nu va fi unul corect, bazat pe competenţe profesionale. De asemenea, 7,5% dintre angajaţi nu sunt de acord cu schimbarea programului de lucru şi renunţarea la vinerea - zi scurtă. Aceştia au argumentat că vinerea pot să îşi rezolve anumite probleme personale ce ţin de interacţiunea cu alte instituţii (plată facturi utilităţi, credite bancare etc.)", se aratã în rezultatele sondajului.

Cei mai mulţi angajaţi, 30,8%, au declarat că doresc să lucreze la ASF deoarece au activat mare parte din cariera lor în pieţele financiare non-bancare, iar 21,7% dintre respondenţi consideră că este o provocare profesională să lucreze în cadrul instituţiei. De asemenea, 18,3% consideră că principala motivaţie profesională este apartenenţa la echipa ce va schimba imaginea ASF.

La întrebarea "Care este principalul obiectiv al ASF pe care l-aţi reţinut din dialogul cu membrii conducerii ASF?", peste 90% dintre respondenţi au răspuns, parţial sau integral, că tema prezentării "Reconstruim încrederea, ţintim performanţa" a reprezentat principalul obiectiv asimilat de către participanţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici