South Stream vs. Nabucco: cine va câştiga bătălia pentru gazele Europei dintre un instrument politic şi un proiect avansat

Ruşii de la Gazprom au reuşit în ultimii doi ani să atragă în South Stream aproape toate ţările care au bătut palma pentru construirea gazoductului Nabucco. România ar putea fi ultima cucerire în contextul în care ruşii dau de înţeles că relaţiile cu Bulgaria nu mai merg atât de bine.

25 afișări
Imaginea articolului South Stream vs. Nabucco: cine va câştiga bătălia pentru gazele Europei dintre un instrument politic şi un proiect avansat

South Stream vs. Nabucco: cine va câştiga bătălia pentru gazele Europei dintre un instrument politic şi un proiect avansat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Problema este că analiştii spun că South Stream este practic un proiect inexistent, neavând un studiu de fezabilitate terminat, care necesită o investiţie uriaşă chiar şi pentru Gazprom. În acest context, atenţia Europei ar trebui să se concentreze cu prioritate pe un singur proiect: Nabucco.

"Având în vedere că studiul de fezabilitate nu este finalizat, orice schimbare a traseului conductei este oricând posibilă.

Citeşte mai multe despre competiţia dintre South Stream şi Nabucco pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici