Statele UE discută ce instituţii europene ar putea recapitaliza băncile cu probleme

Guvernele statelor din Uniunea Europeană analizează posibilitatea mandatării instituţiilor financiare europene să recapitalizeze băncile europene care au nevoie de sprijin, a declarat vineri, la Forumul Economic de la Davos, premierul elen George Papandreou.

38 afișări
Imaginea articolului Statele UE discută ce instituţii europene ar putea recapitaliza băncile cu probleme

Statele UE discută ce instituţii europene ar putea recapitaliza băncile cu probleme (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Papandreou a fost întrebat, într-o conferinţă de presă, dacă se discută despre o soluţie colectivă de recapitalizare a băncilor la nivelul UE care ar avea nevoie de fonduri de mărime similară cu programul TARP introdus la sfârşitul anului 2008 în SUA.

"Sunt chestiuni care sunt discutate serios acum. Cine va face acest lucru, dacă va fi necesar? Fondul European de Stabilitate Financiară EFSF? BCE (Banca Centrală Europeană)? Aceste probleme sunt pe masa discuţiilor", a arătat oficialul elen.

UE va derula în acest an o nouă serie de teste de stres în sistemul financiar european, după ce exigenţa evaluărilor derulate anul trecut a fost pusă sub semnul întrebării.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici