Steve Jobs, desemnat "patronul deceniului"

Steve Jobs, patronul grupului Apple, a fost desemnat "patronul deceniului" de editorii revistei Fortune, pentru că "a schimbat datele problemei pe cel puţin trei pieţe" şi pentru că a sporit considerabil valoarea companiei pe care a fondat-o.

25 afișări
Imaginea articolului Steve Jobs, desemnat "patronul deceniului"

Steve Jobs, desemnat "patronul deceniului" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ultimul deceniu din lumea afacerilor aparţine lui Steve Jobs", au afirmat editorii revistei Fortune, pentru care "impetuosul şi strălucitorul" patron al grupului Apple "a transformat mediul afacerilor din Statele Unite".

Acest deceniu a început în 1997, când Steve Jobs a revenit la comanda companiei pe care a înfiinţat-o în 1976 împreună cu Steve Wozniak.

Steve Jobs, considerat un adevărat vizionar, "a schimbat datele problemei pe trei pieţe în ultimii zece ani: muzică, film şi telefoane mobile", accentuându-şi, totodată, amprenta asupra domeniului său iniţial, cel al computerelor.

"Consumatorii care nu au deschis niciodată un raport anual sau o revistă economică îi laudă gustul pentru design, revistele lui elegante şi modul său de a gândi în afara cărărilor deja băutute", afirmă editorii de la Fortune.

Compania Apple avea o valoare estimată la cinci miliarde de dolari, la începutul anilor 2000, iar valoarea ei actuală este de 170 de miliarde de dolari.

Printre ceilalţi patroni avuţi în vedere pentru acest titlu acordat lui Steve Jobs, revista Fortune i-a citat pe Larry Page şi Serghei Brin, fondatorii şi patronii grupului Google, miliardarul Warren Buffet şi pe Bill Gates, fondatorul companiei Microsoft.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici