STUDIU: Piaţa auto europeană va creşte în 2014, pentru prima dată în şapte ani

Vânzările de autovehicule noi din Europa vor creşte probabil în 2014, pentru prima dată în şapte ani, chiar dacă avansul va fi limitat parţial de şomajul ridicat şi efectele crizei datoriilor suverane, arată un studiu realizat de un centru de cercetare afiliat Hyundai Motor Group.

597 afișări
Imaginea articolului STUDIU: Piaţa auto europeană va creşte în 2014, pentru prima dată în şapte ani

STUDIU: Piaţa auto europeană va creşte în 2014, pentru prima dată în şapte ani (Imagine: Shutterstock)

Piaţa auto din Europa va înregistra o creştere de 2,5% anul următor, la 13,87 milioane de unităţi, estimează Korea Automotive Research Institute, citat de portalul Automotive News.

Pentru anul în curs, institutul sud-coreean se aşteaptă la un declin de 3,8%, la 13,53 milioane de unităţi.

În timp ce Europa va reveni pe creştere, recuperarea pieţei auto din SUA ar putea încetini, în urma unei posibile creşteri a dobânzilor bancare. Vânzările din SUA vor urca anul următor cu 3,2%, la 16,1 milioane de autovehicule.

Cererea puternică din China va susţine accelerarea ritmului de creştere a pieţei mondiale, de la 3% în acest an la 4% în 2014, estimează institutul.

Piaţa auto din Uniunea Europeană a scăzut cu 3,9% în primele nouă luni ale anului, la 9 milioane de autoturisme noi, iar în septembrie a urcat cu 5,4%, la 1,16 milioane de unităţi, potrivit datelor publicate de Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici