Surse: Liberalii i-au cerut lui Marcel Boloş să deblocheze investiţiile publice

Liderii liberalii i-au cerut duminică seara ministrului de Finanţe, Marcel Boloş, să găsească soluţii de finanţare a investiţiilor publice derulate prin „Anghel Salygny” şi Compania Naţională de Investiţii, astfel încât facturile depuse pe situaţii de lucrări să fie decontate până la finalul anului.

143 afișări
Imaginea articolului Surse: Liberalii i-au cerut lui Marcel Boloş să deblocheze investiţiile publice

Marcel Boloş

Marcel Bolos a transmis liderilor liberali, potrivit unor surse din partid, că poate atinge ţinta de deficit, cu includerea acestor cheltuieli suplimentare, în condiţiile în care măsurile de reducere a cheltuielilor din administraţie au adus o economie de circa 3 miliarde de lei.

Totodată, ministrul Finanţelor a promis că vor fi plătite sumele solicitate de Consilii judeţene şi primării pentru restanţele către Direcţiile generale de asistenţă socială şi plata asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap.

Aceleaşi surse au mai declarat că liderii liberali i-au mai cerut ministrului liberal de finanţe ca plăţile pentru investiţii publice să se facă cu prioritate, astfel încât nici un constructor să nu părăsească şantierele. Liberalii au cerut predictibilitate pentru bugetul Ministerului Dezvoltării, iar Boloş i-a asigurat că acesta va fi mai mare cu peste 60%, comparativ cu 2023.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
pnl,
boloş,
investiţie

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici