Sute de angajaţi ai unei companii canadiene din Bihor vor fi disponibilizaţi

Peste 450 de angajaţi ai unei companii canadiene din Borş, judeţul Bihor, vor fi disponibilizaţi în urma reducerii cu 20% a volumului de activitate, aceştia urmând să primească salarii compensatorii.

526 afișări
Imaginea articolului Sute de angajaţi ai unei companii canadiene din Bihor vor fi disponibilizaţi

Sute de angajaţi ai unei companii canadiene din Bihor vor fi disponibilizaţi

Inspectorul şef al ITM Bihor, Marius Rotar, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că fabrica din Borş are, în prezent, 1664 de angajaţi, iar conducerea a trimis o notificare de disponibilizare colectivă.

„Celestica România, companie cu sediul în Borş, a transmis către ITM Bihor o notificare de disponibilizare colectivă a unui număr de 451 de angajaţi din cei 1664 câţi are în prezent, în baza unei decizii a administratorului societăţii. Printre motivele care au dus la concedierea angajaţilor se numără reducerea cu 20% a volumului de activitate, fiind vorba despre o repoziţionare în relaţia cu angajaţii. Disponibilizările vor începe în luna aprilie şi vor dura până în luna iunie”, a spus Rotar.

Compania va concedia angajaţi ţinând cont de situaţia familială a acestora, astfel că, de exemplu, nu vor fi afectate persoanele care au în îngrijire copii sub 18 ani.

„Angajaţii care vor fi disponibilizaţi vor primi salarii compensatorii în funcţie de vechimea în cadrul companiei, între 2 şi 5 salarii de bază brute”, a subliniat inspectorul şef al ITM Bihor.

Celestica România, parte a grupului canadian Celestica International, este producător de componente pentru echipamente electronice, având clienţi companii precum Alcatel Lucent, HP, Honeywell sau NEC.

Fabrica Celestica din Borş a fost construită în anul 2004.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici