Tehnologia, substantiv feminin: În topul 200 femei puternice din Business Magazin 22 sunt din IT&C

Tot mai multe femei aleg să lucreze în domeniul IT şi, mai mult, reuşesc să obţină rezultate remarcabile prin aportul lor la dezvoltarea de proiecte informatice de anvergură astfel că în topul "200 cele mai puternice femei din business", realizat de Business Magazin, sunt 22 de manageri din IT&C.

319 afișări
Imaginea articolului Tehnologia, substantiv feminin: În topul 200 femei puternice din Business Magazin 22 sunt din IT&C

Tehnologia, substantiv feminin: În topul 200 femei puternice din Business Magazin 22 sunt din IT&C

Potrivit unui comunicat al Siveco România, prezenţa tot mai numeroasă a tinerelor la facultăţile de informatică, confirmată de rezultatele admiterii din 2012, demonstrează o dată în plus că tehnologia nu are bariere.

În topul "200 cele mai puternice femei din business", realizat de revista economică Business Magazin, sunt 22 de manageri din sectorul IT&C. Prezentă în acest top, Irina Socol, preşedinte şi director general Siveco România, consideră că în industria software singurul diferenţiator competitiv îl reprezintă profesionalismul. "În compania noastră avem un număr mare de colege cu atribuţii tehnice şi cu funcţii manageriale. Pentru un profesionist IT, şansele de reuşită în carieră sunt determinant influenţate de deschiderea către inovaţie, curajul de a aborda proiecte ambiţioase şi perseverenţa de a le finaliza cu succes", a spus Irina Socol.

În echipa Siveco România sunt peste 350 angajate care au atribuţii de programare, project management, comerciale, marketing, care lucrează efectiv în proiecte de informatizare a învăţământului, sănătăţii, agriculturii, vămilor, pentru informatizarea firmelor private din cele mai variate industrii din România şi din alte 26 de ţări din lume.

"Industria software este un domeniu competitiv în care contează performanţa, nu genul experţilor. Cererea de specialişti este mare, astfel că şi ofertele de muncă sunt motivante şi se adresează deopotrivă femeilor şi bărbaţilor. Pentru noi este important să asigurăm un mediu de lucru în care colegii noştri să exceleze în domeniul pe care l-au ales şi să aibă şansa să se dezvolte permanent. Astăzi, cu ajutorul tehnologiei putem depăşi graniţe şi elimina stereotipuri de gen", a declarat Dana Bichir, vicepreşedinte resurse umane şi calitate în cadrul Siveco România.

Revista Business Magazin a lansat cea de-a doua ediţie a catalogului "200 cele mai puternice femei din business", dedicată celor mai apreciate şi cunoscute femei din mediul de afaceri românesc. Ediţia din 2013, care a fost lansată în 6 martie, în cadrul Galei "Woman in Power", în prezenţa a peste 300 de invitaţi, cuprinde 200 de nume care descriu succesul antreprenorial din poziţii de conducere precum CEO, CCO, directori generali, economici, antreprenori, consultanti sau country manageri. În paginile catalogului "200 cele mai puternice femei din business" pot fi găsite nume care au reuşit să câştige în timp, admiraţia şi recunoaşterea propriei valori pentru ca apoi să preia poziţii importante de conducere. Printre acestea, se regăsesc: Carmen Adamescu, Cristina Bâtlan, Ioana Boştină, Doina Cepalis, Violeta Ciurel, Ioana Filipescu, Carmen Georgescu, Maria Grapini, Maria Lucia Hohan, Andreea Mihai, Amalia Năstase, Roxana Rasu, Irina Schrotter, Irina Socol, Camelia Şucu, precum şi multe altele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici