Templeton, administratorul FP, nu vrea ca milioanele Romgaz să fie donate la buget

Reprezentanţii grupului american Franklin Templeton, care a preluat în septembrie administrarea Fondului Proprietatea, se opun transferului a 400 mil. lei (94 mil. euro) din conturile Romgaz Mediaş la bugetul de stat sub formă de donaţie, informează Ziarul Financiar.

14 afișări
Imaginea articolului Templeton, administratorul FP, nu vrea ca milioanele Romgaz să fie donate la buget

Templeton, administratorul FP, nu vrea ca milioanele Romgaz să fie donate la buget (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

În luna august, la prima rectificare bugetară din acest an, Guvernul a decis că Electrica şi Romgaz vor dona la buget câte 400 mil. lei, iar Loteria Română va transfera 74 mil. lei din profitul anilor precedenţi şi vânzări de active, măsura fiind aprobată prin ordonanţă de urgenţă.

Măsura dezavantajează Fondul Proprietatea, care deţine 15% din Romgaz.

"Fiind implicaţi alături de Guvern în această problemă, suntem în mod natural dezamăgiţi că ei urmează această cale. Repetăm că ne opunem cu tărie propunerii Guvernului de a obţine de la Romgaz o donaţie pentru a acoperi deficitul bugetar. Făcând astfel, va fi în detrimentul reputaţiei României, se va crea un precedent negativ, înrăutăţind percepţia investitorilor străini în legătură cu siguranţa de a face afaceri în România şi va fi afectată negativ posibilitatea ca Romgaz să fie listată la Bursa de Valori Bucureşti anul viitor", a declarat Mark Mobius, preşedintele Franklin Templeton.

Citeşte mai multe pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici