Teodorovici: Fondul Suveran va fi operaţional în primul semestru al acestui an

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a afirmat, marţi seara, că Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI) va deveni operaţional în primul semestru al acestui an, iar cheia acestuia va fi echipa.

133 afișări
Imaginea articolului Teodorovici: Fondul Suveran va fi operaţional în primul semestru al acestui an

Teodorovici: Fondul Suveran va fi operaţional în primul semestru al acestui an

„Undeva în prima parte a acestui semestru” va fi operaţional Fondul Suveran, a spus Eugen Teodorovici, marţi seara, într-o emisiune la TVR 1.

„Chiar şi azi, în şedinţa de Guvern, am vorbit cu domna prim-ministru, a fost în a doua lectură Ordonanţa de Urgenţă, una dintre piesele premergătoare înfiinţării Fondului Suveran. Cheia la acest instrument este următoarea: el este un instrument foarte bun – ca dovadă, îmi pun semnătura pe el, echipa de supervizare şi bordul director, în sensul să fie oameni care să aibă experienţă de piaţă, de astfel de instrumente în economia internaţională, nu doar în România”, a menţionat Teodorovici.

Această echipă va fi stabilită, după ce va fi adoptată Hotărârea de Guvern care vizează Fondul în sine, în prezent aceasta fiind la ONRC. „Se face o evaluarea a capitalului social, care nu va fi aceeaşi”, a precizat Teodorovici.

Ministrul Finanţelor a mai susţinut că premierul Viorica Dăncilă a dat liberatatea de acţiune în ceea ce priveşte echipa şi că este exclus să fie numiri de la partid. „Cred că vor fi puse în mod public”, a completat Teodorovici.

Capitalul social iniţial al FSDI va fi de 19,11 miliarde de lei, arată un proiect de Hotărâre de Guvern (HG) privind organizarea şi funcţionarea acestuia, care a fost publicat la data de 8 martie, pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice (MFP), spre consultare publică. Capitalul social iniţial al FSDI va fi împărţit într-un număr de 1,47 miliarde de acţiuni nominative cu valoare nominală de 13 lei per acţiune, iar 10,11 miliarde de lei este reprezentat de aportul în natură din pachetele de acţiuni nominative deţinute de stat la 28 de companii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici