Teodorovici: România va trebui să plătească CE peste un miliard de euro pentru deficienţe în sistem

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a declarat, joi, la Mediaş, că "România va trebui să plătească CE, pentru deficienţe în sistem, peste un miliard de euro", datoria "imensă" fiind preluată de către bugetul de stat şi apărând, automat, la deficit în raportul FMI.

1308 afișări
Imaginea articolului Teodorovici: România va trebui să plătească CE peste un miliard de euro pentru deficienţe în sistem

Teodorovici: România va trebui să plătească CE peste un miliard de euro pentru deficienţe în sistem (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"România va trebui să plătească Comisiei Europene, pentru deficienţe în sistem din 2009-2011, peste un miliard de euro. E o sumă fabuloasă, o sumă care ar fi putut merge, desigur, la proiectele de care vorbim cu toţii, sumă pe care o plătim cu toţii pentru că am avut un sistem deficitar, pentru că am avut persoane în acest sistem fără pregătirea necesară şi fără determinarea necesară de a face lucrurile să fie aşa cum trebuie", a declarat Eugen Teodorovici, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit acestuia, suma reprezintă 5% din alocarea financiară actuală, fiind "o sumă imensă", preluată de către bugetul de stat.

"Nu puteam lăsa primarii să plătească pentru chestiuni făcute sau datorate sistemului de stat. Faptul că acei primari au dat drumul la o licitaţie pentru care au avut aprobare de la Agenţia Naţională de Achiziţii sau de la o structură de management a statului, nu puteam să îi imputăm acestei primării un astfel de cost", a declarat Teodorovici.

Potrivit Ministrului Fondurilor Europene, preluarea acestei datorii de către bugetul de stat "creează mari dificultăţi, pentru că suma asta este automat pe deficit".

"În relaţia noastră cu FMI-ul, această sumă, automat, se regăseşte pe partea de deficit", a conchis Teodorovici.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici